Okręgowa Izba Pielęgniarek i Położnych w Koninie

Webinar: „Dieta bezglutenowa-wskazania do zastosowania”

Szanowni Państwo,

gluten – białko występujące w zbożach – w ostatnim czasie jest tematem nie tylko rozpraw naukowych z zakresu medycyny i dietetyki, ale także bohaterem pism kobiecych. Dieta bezglutenowa polecana jest osobom zdrowym, jako jeden ze sposobów zdrowego odżywiania i redukcji wagi, czy słusznie?

Na to i wiele innych pytań odpowie dr n. med. Angelika Kargulewicz podczas wykładu „Dieta bezglutenowa – wskazania do zastosowania”. Omówi rolę jaką pełni gluten w diecie człowieka, a także zasady stosowania diety eliminacyjnej oraz jej medyczne wskazania.

Pani Angelika Kargulewicz jest doktorem nauk medycznych, dietetykiem i wykładowcą Wydziału Nauk o Zdrowiu PWSZ w Koninie, autorką licznych publikacji związanych z dietetyką, a także redaktor prowadzącą czasopisma o zdrowym odżywianiu „Food Forum”. Jest także praktykiem – na co dzień prowadzi zindywidualizowane poradnictwo żywieniowe oraz zajmuje się diagnostyką nietolerancji pokarmowych.

Spotkanie online odbędzie się w ramach cyklu „Czwartkowe spotkania z uczelnią” 15 kwietnia o godz. 17.00. Link do wykładu http://bityl.pl/dzOlw

Wydarzenie zostało objęte patronatem medialnym ze strony portalu LM.pl.

Będziemy wdzięczni za rozpowszechnienie informacji o wykładzie wśród Państwa współpracowników i znajomych.

Serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy,

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koninie

https://uslugirozwojowe.parp.gov.pl/podmioty/get-file?id=11158&pid=14352